Foto: SVT

Fortfarande inga spår efter 80-åringen i Malå – polisen vill förhöra den mordmisstänkta mannen

Uppdaterad
Publicerad

80-åringen från Malå som försvann i början av augusti är fortfarande inte återfunnen. Polisen i Västerbotten vill förhöra den man som greps i Tyskland och misstänks för mordet på en 70-åring i Markaryd. Men har inte kunnat göra detta.

– Mig veterligen är han inte utlämnad från Tyskland än. Men vi är intresserade av att höra honom eftersom han har vistats i området, säger Johann Kristiansson, förundersökningsledare vid Skellefteåpolisen. 

Den 3 augusti försvann en 80-årig man i Malå kommun. Polisen utreder händelsen som människorov. Det har pågått en omfattande sökinsats efter mannen men han är fortfarande spårlöst försvunnen.

Polisen har tidigare uppgett att det finns indikationer på att de två män som misstänks för mord på en 70-årig man i Markaryd var i området kring Malå samma förmiddag som den saknade 80-årige mannen försvann.

80-åring försvunnen i Malå kommun

Förhör med mordmisstänkt dröjer

Men några konkreta bevis eller samband mellan de misstänkta mördarna och 80-åringen har polisen inte. Man är dock intresserade av att förhöra mannen som greps i Tyskland, något som verkar kunna dröja.

– Mig veterligen är den gripne mannen inte utlämnad från Tyskland än. Men vi är intresserade av att höra honom eftersom han har vistats i området, säger Johann Kristiansson, förundersökningsledare vid Skellefteåpolisen.

En av de misstänkta männen är fortfarande på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet