Foto: SVT

Polisen: Indikationer på att mordmisstänkta var i Malåtrakten när 80-åringen försvann

Publicerad

Det finns indikationer på att de två män som misstänks för mord i Markaryd var i området kring Malå samma förmiddag som den saknade 80-årige mannen försvann. Nu vädjar polisen om iakttagelser som gjorts den dagen som mannen försvann.
– Vi är intresserade av alla små detaljer som vi kan få in, säger Malin Axroth, kommunikatör vid polisen.

Vittnen som SVT pratat med har bland annat berättat att de i början av augusti observerat den efterlysta bilen i närheten av området där den 80-årige mannen försvann den 3 augusti. 

Men polisen uppger att det än så länge inte finns något som knyter samman de två männen som misstänks för mord i Markaryd med den 80-årige mannens försvinnande. Detta var Norran först att rapportera om.

– Vi har indikationer på att männen ska ha befunnit sig i kommunen under den dagen han försvann. Men inget som knyter dem samman till försvinnandet, säger Malin Axroth.

Under tisdagen greps en av de två män som misstänks för mordet på den 70-årige mannen från Markaryd. Polisen i Västerbotten samarbetar med utredarna i Småland.

– Det är klart att vi är intresserade av att få information om det. Vi samarbetar och utbyter information såklart, säger Malin Axroth.

Vädjar om vittnesuppgifter

Nu vädjar polisen också om allmänhetens hjälp och vill få in iakttagelser från morgonen och förmiddagen den 3 augusti – då den 80 årige mannen försvann.

– Vi är intresserade av alla små detaljer som vi kan få in, det kan vara en lite grej som gör att vi kan bygga ihop pusslet och få reda på var han har försvunnit. Det kan handla om personer, fordon eller cyklar tillexempel, säger Malin Axroth.

Inga spår efter mannen

Den 80-årige mannen har nu varit försvunnen i mer än två veckor. Polisen rubricerade under måndagen händelsen som människorov. Man söker under onsdagen med hundar i området där mannen försvann.

– Vi har inga spår efter mannen och vi har ingen skälig misstanke om brott, säger Malin Axroth, polisens kommunikatör.

Under tisdagen gjorde polisen även en husrannsakan i en fastighet av intresse och föremål och material är inskickat för analys.

Försvunna 80-åringen

Visa

Den 3 augusti anmäldes en 80-årig man från Malå kommun försvunnen. Innan försvinnandet hade mannen åkt i väg på en cykeltur. 

Den 19 augusti meddelade polisen att ärendet rubriceras som människorov. 

Polisen efterlyser också en guldfärgad Volvo som observerats i området där mannen försvann – samma bil söks av polisen i Småland efter att den kopplats samman med ett misstänkt mord i Markaryd. 

Polisen bekräftar att det är samma bil som synts i Markaryd och i Malå kommun, men understryker att man inte vet om bilen har koppling till 80-åringens försvinnande. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

80-åring försvunnen i Malå kommun

Mer i ämnet