• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en träningsanläggning i Slottsskogen i Göteborg med kraftig rökspridning i området. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer om händelsen här

Åklagare Yvonne Rudinsson hoppas att den gripne mannen kan utlämnas till Sverige så snart som möjligt.

En gripen för misstänkta mordet i Markaryd

Publicerad

En av de två män som är efterlysta för det misstänkta mordet på en 70-årig man i Markaryd har gripits i Tyskland under tisdagen.

De två männen häktades i sin frånvaro 14 augusti och har sedan dess varit internationellt efterlysta. Under tisdagen gick polisen ut med namn och bild på de två misstänkta männen.

Uppgifterna om att en av de två nu gripits i Tyskland, som Aftonbladet var först med att publicera, bekräftas för SVT av åklagare Yvonne Rudinsson.

– Det stämmer. I går eftermiddag greps en av dem i östra delen av Tyskland, säger Yvonne Rudinsson till SVT Nyheter Småland.

Yvonne Rudinsson säger att hon just nu inte har någon mer information om omständigheterna under vilka mannen greps eller var den andra mannen finns.

Uppgifter: Greps på motorvägen

Under torsdagen bekräftade polisen de uppgifter som tidigare förekommit om att mannen greps på en motorväg i Tyskland. Men de väntar fortfarande på mer information från tysk polis om hur gripandet gick till och om vad det var som gjorde att polisen valde att kontrollera mannen.

Vad händer nu?

– Nu kommer svensk polis att ta kontakt med tysk polis. Sen hoppas jag att vi kan få honom utlämnad så fort som möjligt, säger Yvonne Rudinsson.

Intressanta i utredning i Västerbotten

Männen är också intressanta i utredningen av en 80-årig mans försvinnande i Malå i Västerbotten. Den 70-årige mannens bil syntes där bara någon dag efter att mannen i Markaryd anmäldes försvunnen och ett röstkort som kan kopplas till 70-åringens familj har också hittats i trakten kring Malå.

Fallet med försvunna 70-åringen – få bakgrunden i i videon ovan Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Försvunnen 70-åring i Markaryd

Mer i ämnet