Målsägandebiträdet Eva Almström under en syn i Markaryd under pågående rättegång i Göta hovrätt. Foto: SVT.

70-åringens anhöriga: ”Lättade men besvikna”

Uppdaterad
Publicerad

De två männen som var åtalade för att ha mördat en 70-årig man från Markaryd blev frikända av Göta hovrätt under onsdagen. Sambon och systern till 70-åringen kommenterar nu utgången för första gången.

Målsägandebiträdet Eva Almström företräder den avlidne 70-åringens sambo och syster.

– De är lättade över hovrättens fastställande att deras anhörig har dödats av någon av de här männen. Det har ju ifrågasatts om han ens blivit dödat och det känns bra för de anhöriga att veta att de här personerna ligger bakom det, säger hon till SVT Nyheter Småland.

Under rättegången har männens försvarsadvokater hävdat att det inte går att hävda att det rör sig om ett mord.

– Det är inte styrkt att det handlar om uppsåtligt mord och mannen kunde ha dött av en hjärtinfarkt, sade försvarsadvokaten Tommy Nilsson i sitt anförande för några veckor sedan. 

– Det finns inga objektiva grunder för att hävda att 70-åringen dödats, sa försvarsadvokaten Torgny Dalhberg.

”Utom rimligt tvivel”

Men i Göta hovrätts domskäl står det bland annat:

”[...] hovrätten gör bedömningen att det är ställt utom rimligt tvivel att 70-åringens död orsakades av annan person, nämligen X och Y, eller de två tillsammans.”

– De är också besvikna över frikännandet eftersom man vet att någon av de här två männen har gjort det, säger advokaten Eva Almström.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Markarydsfallet

Mer i ämnet