Foto: SVT

Fortsatt oviss framtid för Vindelns ridklubb

Publicerad

Ridklubben i Vindeln har hamnat mellan kommunen och markägaren som ännu inte har kunnat enas om ett nytt hyresavtal. Frågan togs upp då kommunstyrelsen sammanträdde under tisdagen men inget kontrakt skrevs på.

Kommunen har i flera år hyrt ridanläggningen av en privat markägare, men när avtalet nu löper ut vid årsskiftet vill ägaren inte ha några fler korta avtal, utan önskar i stället att skriva ett tioårigt kontrakt med kommunen.

Under tisdagen fanns ridklubben med som en punkt när kommunstyrelsen sammanträdde, och frågan skapade oenighet bland politikerna som tillslut kom fram till att fortsätta förhandlingarna med markägaren.

– Jag ska nämna att det var ett oenigt beslut men majoriteten vill att kommunstyrelsen fortsätter förhandlingarna med fastighetsägaren, då vi anser att villkoren inte är riktigt rimliga, säger Matihas Haglund (S), kommualråd.

Ridklubben är rädd att beöva stänga verksamheten avsaknaden av avtal gör att de riskerar att stå utan lokaler efter årsskiftet. Sedan det blev känt att ridklubbens verksamhet hotas har över 600 personer skrivit på en namninsamling för att verksamheten ska vara kvar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer