Thomas Granströms (vänster) hockeyintresse har letat sig in i fikarummet på jobbet. Foto: Privat

Förvandlade fikarum till ett hockeynäste

Uppdaterad
Publicerad

Thomas Granström i Umeå gillar Björklöven. Minst sagt. Han har gjort om fikarummet på jobbet till ett hockeynäste – med både sarg och utvisningsbås.

– Jag ville göra något åt fikarummet och då tänkte jag att jag måste göra något roligt, säger Thomas Granström som är vd på ett golvföretag i Umeå.

Byggde en sarg

Sagt och gjort. Som äkta Björklövenfan kom han på idén att trycka en matta med Björklövens logga på. Sedan växte projektet.

– Jag kände att det inte var tillräckligt, så jag byggde en hockeysarg också, säger Thomas Granström.

Skellefteå AIK i utvisningsbåset

Förvandlingen ägde rum under julhelgen förra året och fikarummet pryddes också med ett gäng hockeytröjor och ett bordshockeyspel där lagen är Skellefteå AIK och Björklöven. Men den Västerbottniska rivaliteten märks framför allt i det egenbyggda utvisningsbåset.

– Där sitter det självklart en Skellefteåspelare.

Vad säger kollegorna om det nya fikarummet?

– De tycker att det är jätteroligt. Fast kanske inte Ubbe som hejar på Skellefteå, han säger bara ”jajaja...”, säger Thomas Granström och skrattar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.