En fotbollsspelare åtalas på flera punkter efter att ha jagat en person i motståndarlaget med en kökskniv. Foto: Polisen

Fotbollsmatch i Umeå spårade ur – spelare jagades med kniv

Publicerad

Det började med en frispark – och slutade med en knivjakt. I juni förra sommaren blev polis larmad till en fotbollsmatch på Ålidhem efter att en spelare blev jagad med kniv av en person i motståndarlaget. Nu åtalas en 19-årig man på flera punkter.

Matchen, som var en del av en fotbollsturnering på Ålidhem, fick avbrytas flera gånger på grund av bråk mellan spelarna.

– Redan från början av matchen märkte man av het stämning i luften, berättar den målsägande, en 22-årig man, i förhör med polisen.

Efter en diskussion om en frispark som målsägande skulle lägga uppstod det tumult, varav lagen började slåss mot varandra. Vittnen som polisen pratat med bekräftar att rådde kaos på planen.

Jagades med kniv

När bråket lugnat ner sig lämnade den misstänkte planen, en man i 18-årsåldern, för att sedan återvända några minuter senare.

– Då trodde jag att matchen skulle starta igen, men då ser jag hur han drar fram en kniv och springer i full fart mot mig. Folk börjar skrika ”spring, spring” åt mig och då sprang jag iväg, säger målsägande.

Flydde upp på tak

I förhör med polisen berättar målsägande att den misstänkte sprang efter honom och gjorde huggande rörelser i luften. Målsägande uppger att han sprang runt i Umeå i drygt två timmar, och tillslut tog sig upp på ett tak för att gömma sig.

Den misstänkte, en 19-årig man, är åtalad för försök till grov misshandel samt grovt olaga hot, men förnekar brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.