Fotbollsplanen måste plogas efter snöfallet. Foto: SVT.

Fotbollsmatcher ställs in – på grund av snön

Uppdaterad
Publicerad

Flera fotbollsmatcher har fått ställas in. Nu kämpar Jörgen Andersson förtvivlat för att ploga bort snön från konstgräsplanen.

– Det här är inte sant, säger han.

På Sörvalla i Skellefteå försöker Jörgen Andersson förtvivlat få bort snön från konstgräsplanen så att åtminstone några av dagens seriematcher ska gå att spela.

– Fjortonde maj. Det här är inte sant, man trodde att snön gjort sitt, men tidigt i morse låg det en decimeter blöt snö här, säger Jörgen Andersson vid Skellefteå fritid.

Läs mer: Här har det snöat flera decimeter – i mitten av maj

De tidigaste matcherna fick ställas in.

Kaos för fotbollen

– Det är kaos för fotbollen och dessutom är serierna igång för fullt. Vi försöker undvika att ställa in seriematcher, säger Andersson.

Frida Lundmark är lagledare för Sunnanå SK F04. Deras match blev inställd.

– Planen hann inte skottas. Vi försökte få tag i en vaktmästare sent igår kväll, men jag tror inte det finns någon beredskap för snöskottning i mitten av maj, säger Frida Lundmark.

Läs mer: Fotbollsmatch blåstes av på grund av snökaos

Hon har aldrig varit med om något liknande.

– Det är helt otroligt. Planer som måste skottas i mitten av maj. Jag tror inte att det hat hänt tidigare, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.