Foto: Privat.

Fotbollsmatchen blåstes av – på grund av snökaos

Uppdaterad
Publicerad

Helgens match mellan Robertsfors IK 2 och Ostvik IK i division fem blev en kortvarig tillställning. Efter en halvtimme fick matchen avbrytas efter att ett snöoväder dragit fram över planen.

När matchen mellan Robertsfors IK 2 och Ostvik IK blåstes igång under söndagen väl började fanns inga tecken på det snökaos som skulle rulla in. Men redan efter en halvtimmes spel hade snöflingorna börjar trilla ner, och till slut blev vädret helt enkelt för mycket.

– Vi avbröt först för att vänta ut snön, men det blev snabbt tydligt att det inte var ett alternativ, säger domaren Magnus Furberg.

LÄS OCKSÅ: Aprilkyla i maj – snö och översvämningar

Domaren har aldrig varit med om liknande

Och enligt Furberg kan det vara första gången som en match i maj fått avbrytas på grund av snö.

– Jag har aldrig varit med om något liknande. Ingen av de kollegor jag har frågat kan heller minnas något likadant. Visst att matcher brutits när belysningen varit för dålig på hösten, men aldrig har det nog hänt att vi fått avbryta på grund av snö i maj.

LÄS ÄVEN: Här plogas vägen – som täcks av fem meter snö

Kan komma att spelas om

Hur det blir med matchen återstår att se. Klubbarna har tills på onsdag på sig att enas om en ny speldag. Huruvida matchen måste spelas om helt eller delvis är heller inte klart i dagsläget.

– Det där får tävlingskommittén besluta om, säger Furberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.