Foto: TT

Från Sörböle till Mello

Uppdaterad
Publicerad

Succédebut i Så ska det låta – nu väntar Melodifestivalen 2014 för okända Anna Lidman från Skellefteå.

Skelleftetjejen Anna Lidman gjorde succé i sin tevedebut i söndags. Tillsammans med en annan skellefteartist – David Lindgren – ägde hon Så ska det låta. Lördagen den 15 februari tävlar Anna i Melodifestivalens tredje deltävling i Göteborg.

I Så ska det låta bildade Anna en segrande duo med en annan skellefteartist med Mello-förflutet: David Lindgren.

Handplockad av Queen

Anna Lidman, 30, är född och uppväxt i Skellefteå. Via Sörböleskolan och musiklinjen på Anderstorpskolan kom hon in på Strömbäcks musikallinje och började därefter sjunga professionellt.

Anna blev handplockad av Queen-medlemmarna till den svenska versionen av musikalen We will rock you, som därefter spelats med framgång i Stockholm, Oslo och Tyskland.

Svensktoppen nästa

Annas väg till Melodifestivalen är något ovanlig – den gick via Sveriges Radios tävling Svensktoppen nästa, där gruppen Eko med Anna Lidman vann med låten ”Yellow”. I Melodifestivalen har Ekos tävlingsbidrag en annan färg: ”Red”.

En passande titel för rödhåriga frontfiguren Anna Lidman.

Låtskrivare är Linnéa Deb, Joy Deb, Anna Lidman, Hannes Lundberg och Michael Ottosson.

Annas medverkan i Så ska det låta kan du se här.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.