Genrebild. En friggebod i Obbola står i lågor. Enligt räddningstjänsten finns uppgifter om att gasflaskor kan finnas i byggnaden. Foto: Pontus Lundahl/TT

Friggebod brann i Obbola

Uppdaterad
Publicerad

En friggebod i Obbola började brinna under fredagskvällen. Från början fanns uppgifter om att det kunde finnas gasflaskor i byggnaden. Men ägarna meddelade kort därefter att så inte är fallet.

Det var vid 17-tiden som larmet kom in till SOS alarm. Räddningstjänst och ambulans kallades till platsen men enligt SOS alarm skulle det inte röra sig om några personskador, och enligt räddningstjänsten fanns ingen större risk för spridning.

Enheter från både Holmsund och Umeå var på plats för att släcka branden.

– Det brinner under taket så vi försöker riva det för att kunna släcka branden, berättade Conny Qwarforth, inre befäl vid räddningstjänsten.

Röken började driva mot boningshuset så räddningstjänsten avslutade med att ställa in fläktar och stänga av ventilation för att försöka få bort röken från huset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.