Foto: Google Earth / SVT Design

Frontalkrock när bilförare flydde från polisen i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

En trafikolycka inträffade på E4 vid södra infarten till Umeå på lördagskvällen. En bilförare vägrade stanna för polisen, och efter en kort biljakt körde bilen över på fel sida och frontalkrockade.

Olyckan inträffade vid 19.30-tiden på lördagen. Polisen uppger att bilföraren inte stannade på polismans tecken, vid köpcentrat Avion i Umeå. När polisen följde efter bilen kom föraren över mittlinjen och frontalkrockade med en mötande personbil.

Flera polispatruller, ambulanser och räddningstjänst skickas till platsen. Trafiken leddes om under räddningsarbetet. Fyra personer fick föras till sjukhus med ambulans.

Föraren som smet, en kvinna i 30-årsåldern, är misstänkt för grovt rattfylleri och vårdslöshet i trafik.

En av personerna som var inblandade i olyckan var en kvinna, hemmahörande i Jönköpingstrakten, som sedan fredagen hade varit anmäld försvunnen. Kvinnan är inte allvarligt skadad och hennes anhöriga är underrättade.

Uppdatering: En kvinna med lindriga skador är inlagd på vårdavdelning. Övriga tre direkt inblandade (två män 30-35 år och en kvinna i 50-årsåldern) i olyckan skadades också lindrigt, men är inte inlagda på sjukhuset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.