Polisen i Lycksele har under natten omhändertagit två för berusning. Foto: Claudio Bresciani/TT

Fylleri och skadegörelse på Motorveckan

Uppdaterad
Publicerad

Motorveckan i Lycksele är i full gång och under natten har tre personer omhändertagits för fylleri. Dock menar polisen att det fortfarande varit en ganska lugn start på evenemanget. 

Natten mot måndag omhändertogs en ung man och en ung kvinna för fylleri i Lycksele. Dessutom larmades polisen till campingen där en bil buskörde. I samband med detta ska en man ha klivit ur bilen och skadat en bom. 

Stoppades av patrull

Bilen lämnade därefter platsen men kunde stoppas av patrull. Polisen har hållit förhör och upprättat en anmälan om skadegörelse. Den misstänkte mannen är i 20-årsåldern. 

– Man har även förverkat lite alkohol, men det har inte varit några våldsbrott eller sexuella ofredande som kommit till vår kännedom, säger Liv Fahlén, RLC-kommunikatör vid polisen.

”Varit ganska lugnt”

Strax efter 6-tiden omhändertogs ytterligare en man som försökte ta sig in i en stuga. Det är emellertid de enda larmen som inkommit från Motorveckan under natten.

– Det har ändå varit ganska lugnt och bra stämning vad jag har förstått, säger Fahlén. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.