Den simhall som finns i Vindeln idag Foto: Vindeln kommun.

Får tycka till om simhallens framtid

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagskvällen bjuder Vindeln kommun in till en medborgardialog om simhallens framtid. Fyra olika alternativ diskuteras i planerna.

Både personal och politiker från kommunen kommer vara på plats för att titta på de förslag som Vindelnbostäder tagit fram. Det står mellan att renovera, bygga om simhallen eller bygga en helt ny simhall. Totalt finns fyra förslag och två av dem har kommunalstyrelsen intresserats sig för.

Här är de fyra förslagen med en kort beskrivning:

En klassisk renovering

Det här är ett av förslagen kommunalstyrelsen är intresserad av, det är en klassisk renovering av simhallen. Inga krussiduller, renoveringen skulle då kosta 20 miljoner kronor och ha ungefär samma driftkostnad som tidigare, 850.000 kronor.

Renovering med nybyggnation

I detta förslag ska simhallen renoveras och en tillbyggnad med undervisningsbassäng med höj och sänkbar botten, barnlandskap och bubbelpool ska utföras. Driftkostanden landar på en miljon kronor och renoveringen och nybygget skulle kosta drygt 26 miljoner kronor. Detta är ett förslag som kommunstyrelsen inte visat intresse för.

Nybyggnation

En helt ny simhall som ska innehålla fyra simbanor, terapi/undervisningsbassäng med höj och sänkbar botten. Separat vattenrening och värmesystem, barnlandskap, bubbelpool och vattenrutschbana. Utöver detta så skulle det även byggas ett café som är tillgängligt från badet och entrén.  Denna nybyggnation skulle kosta 50 miljoner kronor och ha en driftkostnad på en miljon kronor per år. Detta förslag har fångat kommunalstyrelsens intresse.

Nybyggnation plus två banor

Detta alternativ är i stort sett samma som nybyggnationen fast med en torrbastu och sex banor istället för fyra. Driftkostnaden höjs dock med 200.000 kronor och landar på 1,2 miljoner per år. Att bygga simhallen skulle kosta 55 miljoner kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.