Foto: SVT

Ännu en simhall på fallrepet

Publicerad

Vindeln kommuns simanläggning får inte brukas efter nästa sommar. Nu ligger fyra förslag från Vindelnbostäder om hur en ny eller en nygammal simhall kan komma att se ut.

Renoveringsbehovet är stort. Det gäller både den maskinella delen, men också själva kaklet i simhallen. Förslagen som under veckan kommer att visas och diskuteras med Vindelnborna har olika summor – allt från en renovering av befintlig hall till ett helt nytt badhus med fyra till sex banor.

– Om det blir så att vi bygger nytt kan det gamla badhuset kanske användas till klassrum eller varför inte en bowlinghall, säger Joachim Blomberg för Vindelnbostäder.

Läs också: Här är förslagen för simhallen i Vindeln

Helt nytt eller renovera befintligt

Ett nytt badhus, väl utbyggt med fler banor och varmt bad med höj och sänkbar botten, kan kosta kommunen över 50 miljoner kronor. Att renovera den befintliga kan kosta drygt 20 miljoner kronor.

– Jag är emot att ens diskutera att bevara den gamla. Den har länge uteslutit en stor grupp människor med handikapp, säger Kent Äretun.

Vi har tidigare rapporterat om andra badhus i renoveringsbehov, däribland i Malå och Skelleftehamn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.