Fyra personer åtalas för grov misshandel i Robertsfors – hammare användes

Uppdaterad
Publicerad

Tre män och en kvinna misstänks ha misshandlat en man med en hammare i ett mindre samhälle i Robertsfors kommun i april.

Nu åtalas personerna för grov misshandel vid Umeå tingsrätt.

Det var i början av april som polisen larmades om misshandeln i Robertsfors kommun. Offret hade lyckats fly från bostaden och larmat polis. 

– Han hade rejäla skador, sa Joachim Lundberg, förundersökningsledare, tidigare till SVT Nyheter.

Långvarig misshandel

I polisförhör har offret berättat om misshandeln:

– De sa: ”Antingen kommer vi krossa dina händer eller bränna dig”. Jag valde att de fick slå mig. Varje gång jag svarar fel blir jag slagen med hammare.

Åklagaren: Visat särskild hänsynslöshet

Fyra personer mellan 30 och 60 år greps misstänkta för grov misshandel, de var sedan tidigare bekanta med offret. Nu åtalas de vid Umeå tingsrätt. Åklagaren menar att personerna uppvisat särskild hänsynslöshet eller råhet.

– Brottet bör bedömas som grovt eftersom gärningspersonerna varit i numerärt överläge, att misshandeln inte varit kortvarig, menar åklagaren i åtalet. 

Två av männen åtalas också för övergrepp i rättssak. De misstänks ha hotat offret att han skulle dödas eller skadas om han kontaktade polis.

En av männen erkänner misshandel av normalgraden, de övriga förnekar brott. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.