Foto: SVT

Fyra skoteråkare körde ner i myrhål

Uppdaterad
Publicerad

Fyra personer på skoter åkte under lördagen ner i ett myrhål i Vilhelmina kommun. En kvinna skadade ryggen, och fjällräddning larmades till platsen.

Klockan 12.39 fick polisen samtal om ett sällskap som varit ute och åkt skoter har kört ner i ett myrhål och behöver hjälp vid Valsjön nordost om Fättjaur.

– Fyra personer har varit ute och åkt på två skotrar och kört ner i, som det sägs i larmet, ett myrhål. Det har studsat till så pass rejält att en kvinna har fått någon form av ryggsmärta, säger Peder Jonsson, kommunikatör vid polisen.

Fjällräddare kallades ut för att undsätta kvinnan. På grund av dåligt väder hade helikoptern problem att landa, men strax efter halv tre kunde kvinnan lastas i ambulanshelikoptern. Kvinnan var då kontaktbar, och resten av sällskapet kunde åka tillbaka till sin stuga.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.