Kommunalrådet Johan Söderling (S). Foto: SVT

Rivningshotade förskolan renoveras

Publicerad

Förskolan Klockaren i Vännäsby kommer att renoveras istället för en nyproduktion med en större förskola på samma plats.

Kommunstyrelsens arbetsutskott hade två alternativ att ta ställning till kring förskolan. Antingen att renovera lokalerna eller bygga en ny, större, förskola på samma plats.

– Vi landade till slut i att gå vidare med förslaget om att renovera Klockaren och ha moduler intill förskolan där barnen kommer att gå under renoveringstiden, säger Johan Söderling (S), kommunalråd i Vännäs.

Renoveringen kommer kosta cirka sex miljoner kronor, att jämföra med en ny förskola som beräknades kosta 40 miljoner kronor.

Beslutet att renovera förskolan är också något som välkomnas av föräldrar till barn på förskolan.

– Det här vad det som vi föräldrar ville, det känns jättebra om det går igenom, säger Emma Borgström förälder till ett barn på förskolan.

Stor inflyttning av barnfamiljer

Modulerna där barnen kommer att gå under renoveringstiden kommer efter renoveringen användas vid behov och på så sätt hoppas man kunna skjuta upp nyproduktionen av förskolor.

– Vi räknar med att skjuta upp processen med en nyproduktion av en förskola några år. VI har ju en stor inflyttning av barnfamiljer i kommunen, säger Johan Söderling (S).

Förslaget kommer nu att tas upp i kommunfullmäktige i mars.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer