Foto: Jessica Gow/SCANPIX

Kvinna utsattes för mordförsök – man försökte gå emellan

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna blev på onsdagskvällen utsatt för en knivattack i en lägenhet på Ersboda i Umeå. En 38-årig man sitter anhållen misstänkt för brottet, och enligt åklagaren ska de båda ha känt varandra sen tidigare.

Det var sent på onsdagskvällen som en kvinna attackerades av en knivbeväpnad man i en lägenhet på Ersboda i Umeå. Brottet rubriceras som mord- eller dråpförsök.

Polis kallades till platsen strax efter klockan 23.

Kände varandra sen tidigare

En man i 38-årsåldern greps och anhölls senare misstänkt för brottet. Den misstänkta gärningsmannen och offret kände varandra sedan tidigare.

– Ur förhör framkommer det att det har varit nån form av relation mellan de här personerna, men det verkar vara ett tag sen, säger kammaråklagare Petra Lundberg.

Man försökte gå emellan

Ytterligare två män ska ha vistats i lägenheten. När 38-åringen attackerade kvinnan med kniv försökte en av männen gå emellan, och även han ska ha blivit knivskuren i samband med det. Därför är 38-åringen även misstänkt för grov misshandel.

Polisen har under dagen jobbat vidare med ytterligare förhör och skadedokumentation.

Kvinnan uppges ha klarat sig undan utan allvarligare skador.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.