Arkivbild. Foto: Christine Olsson/Fredrik Sandberg/TT

Gjorde julkort av nakenbilder på sambons dator – kvinna döms

Uppdaterad
Publicerad

Kvinnan hittade nakenbilder på sin sambos dator – på hans ex-flickvän. Kvinnan blev svartsjuk och skickade bildernas till exets släkt, vänner och arbetsgivare. Nu döms den 27-åriga kvinnan i Västerbotten för grovt förtal.

Det var hösten 2016 som den 27-åriga kvinnan hittade en mapp på sin sambos dator med nakenbilder som hans ex skickat till honom under tiden de var tillsammans.

I förhör har kvinnan sagt att hon blev svartsjuk när hon hittade mappen och skickade några bilder till den andra kvinnan och skrev: ”Vill inte ha dom på min dator så kanske vill du att jag skickar dom till dig? Din familj?”

Tryckte upp julkort

Hon skickade några av bilderna till kvinnans familj via sociala medier. Hon lät även trycka upp julkort av ett kollage av bilderna som hon postade dagen innan julafton till kvinnans närmaste samt hennes arbetsplats.

Tingsrätten gör bedömningen att den 27-åriga kvinnans agerande varit av synnerligen kränkande natur och måste ha inneburit ett betydande obehag för den utsatta kvinnan.

Skadestånd

Hon döms nu för grovt förtal till villkorlig dom samt 14 400 kronor i böter. Hon ska även betala 52 400 kronor i skadestånd till kvinnan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.