Många unga, framförallt studenter, anslöt sig till Tvistevägen under lördagskvällen. Foto: SVT

God stämning på Tvistevägen

Publicerad

Tvistefesten är en kvartersfest som arrangerats i flera år. Under lördagskvällen befann sig omkring 1500 personer på Tvistevägen, nära universitetsområdet i Umeå.

En handfull personer omhändertogs med stöd av lagen om omhändertagande av berusade personer under festen och i några fall avlägsnades vissa personer från platsen. Ambulansen anlände till Tvistevägen två gånger under kvällen, ena gången på grund av sjukdomsfall och andra gången på grund av att en person druckit för mycket alkohol. Annars gick festen lugnt till.

– Det har inte kommit in några anmälningar om våldsbrott under kvällen. Det var en god stämning även om vissa fick i sig lite för mycket alkohol, säger Peder Jonsson, kommunikatör hos polisen.

Helikopter cirkulerade över Tvistevägen

Under kvällen cirkulerade en polishelikopter ovanför Tvistevägen, framförallt för att få en övergripande bild av festen.

– Jag vet att helikoptern biträdde i samband med arbetet vid Tvistevägen. Exakt vilken uppgift som helikoptern hade vågar jag inte svara på. En polishelikopter är ju som en polispatrull bara att den är luftburen, säger Peder Jonsson.

Polisen nåddes under kvällen av flera samtal där boende i området klagade på för hög ljudvolym och fylleri.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer