Här går 22-åringen in i cylkelförrådet där han gömde fem kilo hasch. Foto: Polisen

Gömde fem kilo hasch i cykelförråd – polisen bytte narkotikan mot kaffe

Publicerad

En 22-årig man hemmahörande i Skellefteå kommun döms till fängelse för grovt narkotikabrott. Mannen greps i början av juni efter en kortare biljakt och vid en husransakan hittade polisen över fem kilo hasch i mannens cykelförråd. Polisen nöjde sig inte med att beslagta narkotikan, de bytte ut den mot kaffe och grus.

Det var i början av juni som polisen inledde vad som i domslutet benämns som en mindre biljakt, då en patrull försökt stoppa en bil. När polisen hittade bilen var den tom men med ett vittnes hjälp kunde föraren gripas då han hade cannabis på sig. I bilen hittades fyra haschkakor på drygt 100 gram styck.

Bytte knark mot kaffe

Vid husrannsakan i mannens bostad ledde spårhundarna polisen till ett cykelförråd i området. Där påträffades över fem kilo hasch. Den narkotikan byttes ut av polisen mot kaffe och beslut om hemlig telefonavlyssning mot 22-åringen fattades. Sedan släpptes mannen från arresten där han satt för narkotikan som påträffades i bilen.

– Jag var till min stash, jag sprätta balarna. Det var kaffe i dom, säger 22-åringen i ett av de avlyssnade samtalen.

Polisen bytte ut 22-åringens narkotika mot kaffe. Foto: Polisen

”Nu kommer dom”

22-åringen ska sedan varit den ende som gått ner i cykelförrådet som polisen satt span på. Mannen ska även ha märkt att narkotikan bytts ut mot kaffe, något han ska ha ringt och berättat i flera samtal som polisen lyssnade på.

Mannen ska ha misstänkt att hans telefon var avlyssnad och att polisen spanade på förrådet. Han berättar i ett samtal att han måste få bort all kaffelukt och att han vill lämna sin lägenhet. 22-åringen är i telefonen när polisen kommer för att gripa honom och till personen i andra ändan luren säger han: ”Nu kommer dom”.

22-åringen döms nu till två års fängelse vid Skellefteå tingsrätt för grovt narkotikabrott, olovlig körning, rattfylleri samt ringa narkotikabrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer