Polis samlade in närmare 2 000 tabletter hos den misstänkte mannen, vissa gömda i ryggsäckar och plastburkar. Foto: Polisen

50-åring gömde stora mängder narkotika på vinden

Publicerad

Tidigare i år hittade polis hundratals tabletter av narkotikaklassat preparat undangömda hos en 50-årig man i Umeåområdet. Nu åtalas mannen för narkotikabrott på flera åtalspunkter.

Det var tidigare i år som en 50-årig man greps av polis i Umeåområdet efter att patrull konfronterat mannen i en bil.

Vid samtal med 50-åringen började polis misstänka att mannen var påverkad av narkotika. Patrullen kroppsvisiterade honom och genomförde även en husrannsakan.

Hittade tusentals tabletter

I mannens bostad hittades en mängd olika narkotikaklassade preparat, bland annat i en tom matyoghurtburk och i ett antal kryddburkar. På ett vindsutrymme hittades en ryggsäck med hundratals, likadana tabletter som de i bostaden.

Totalt tog polis närmare 2 000 olika tabletter och dopingpreparat i beslag.

Mannen misstänks nu för narkotikabrott på flera åtalspunkter. Bland annat för innehav, förvaring och bruk. 50-åringen har i förhör erkänt innehav för eget bruk men menar att de tabletter som hittades på vinden inte är hans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.