Görans husvagn bombarderas med golfbollar: ”En i huvudet så är det godnatt”

Publicerad

Att bo granne med en golfbana är inte helt riskfritt, något stugägarna vid Norrmjöle golfklubb utanför Umeå fått erfara. Göran Skog nyttjar en stuga alldeles intill änden av driving-rangen.
– Risken är rätt stor att du får en golfboll på dig och jag tror att om den tar uppe på huvudet då är det godnatt, säger han.

För grannarna till golfklubben i Norrmjöle är golfbollar som flyger in på tomten ett problem. En golfboll kan ha en utgångshastighet på över 200 kilometer i timmen och kan även på långt håll vara farlig. En av bollarna gick rakt igenom Görans husvagn och en annan boll träffade en person som gick med barnvagn i ryggen.

VD för golfklubben: ”Det är grymt olyckligt”

I drygt ett och ett halvt år har Göran Skog påpekat problemen för golfklubben och klubben har också vidtagit åtgärder genom information till klubbmedlemmarna om att det är förbjudet att slå över två hundra meter på driving-rangen.

Klubben har också bytt ut bollarna mot långsammare och ska även byta ut mot ännu långsammare, vilket kan behövas eftersom Göran nu fyllt sin tredje hink med förlupna bollar.

– Det är grymt olyckligt att vi har några individer som inte har uppmärksammat de förbudskyltar vi satt upp och det vi har påmint i olika medlemsbrev. Att vara försiktig och inte slå slag som kan passera nätet som vi satt upp där borta. Men trots det så händer det emellanåt, berättar Robert Larsson, vd på Norrmjöle Golfklubb.

Säkerheten ligger på spelarna och klubben

Enligt Svenska Golfförbundet ligger ansvaret för säkerheten både på spelaren och klubben och det som nu behövs, enligt grannarna till golfklubben och golfklubbens vd Robert Larsson, är att de högre stolparna som ligger och väntar sen ett och ett halvt år tillbaka äntligen sätts upp.

– Nu har vi en plan som vi ska genomföra under hösten. Vi påbörjade den för ett och ett halvt år sedan men det är stora stockar som ska upp för att få till ett nät som är dubbelt så högt som i dag. Så vi kan vara säkra på att det är en minimal risk att det händer en olycka, säger Robert Larsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer