Misstänkt mord på Ersboda i Umeå. Foto: SVT

Granne: ”Det har varit stökigt där länge”

Uppdaterad
Publicerad

Enligt en boende i området har det under en längre tid varit stökigt på den adress på Ersboda där det misstänkta mordet inträffade under valborgshelgen.

– Det har varit mycket spring alla tider på dygnet, säger grannen.

På den adress där en död person påträffades vid lunchtid på tisdagen har det varit stökigt i minst två års tid, enligt en boende i området som SVT varit i kontakt med.

– De var snabba besök, någonstans mellan 5-15 minuter. Många som kom ut ur lägenheten såg påverkade ut, säger hen.

Mord på Ersboda

Enligt grannen så visade sig personerna som bodde på adressen sig sällan ute. Hen målar en bild av en strid ström av okända personer som besökte adressen på dygnets alla tider. Det var inte alltid de blev insläppta utan vid ett flertal tillfällen har personer väntat i timmar utanför för att bli insläppta.

Polis gick in via taket

Polis och ambulans har även varit på den aktuella adressen vid en mängd tillfällen de senaste åren.

– Jag såg en polisrazzia när polisen tog sig in i lägenheten från taket, via balkongen, säger grannen och fortsätter:

– En annan gång kom en person ut ur lägenheten och satte sig i en bil, då kom polisen och det blev biljakt inne på gårdarna i kvarteret.

Annars beskriver grannen området som lugnt och städat med mycket barnfamiljer.

Polisen vill i nuläget inte uttala sig något om det misstänkta mordet utan säger att de återkommer med mer information under dagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Ersboda

Mer i ämnet