Misstänkt mord på Ersboda i Umeå. Foto: SVT

Misstänkt mord på Ersboda – en person gripen

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid idag har en person påträffats avliden på en adress på Ersboda. Utifrån omständigheter på plats har det uppstått misstanke om mord. En man greps, skäligen misstänkt för mord. Vid 16-tiden i dag anhölls han på sannolika skäl, vilket är den högre misstankegraden.

Polisen skriver att de ser det som en separat händelse och ser inget samband med händelsen som skedde på Ålidhem i helgen som rubriceras som mord.

– Det är en avliden person som har påträffats på en adress på Ersboda vid lunchtid i dag. Det fanns omständigheter som gjorde att det uppstod misstanke om mord, säger polisens presstalesperson Tina Häggmark till SVT.

Mord på Ersboda

En person greps skäligen misstänkt

Vid lunchtid genomförde polisen en större insats på adressen där gjorde de iakttagelser som fick dem att fatta misstankar mot en man som greps kort därefter.

– Det fanns omständigheter på platsen som gjorde att misstankar uppstod mot den här personen, säger Tina Häggmark.

Personen ska vara skäligen misstänkt för mord och polisens utredning fortsätter under dagen.

– Det som händer nu är att det kommer ske förhör med personen som är misstänkt, och så klart dörrknackning och en brottsplatsundersökning i området.

I övrigt hänvisar hon till att utredningen är inne i ett intensivt skede just nu och att polisen inte kommer gå ut med ytterligare uppgifter.

Spärrat av stort område

När SVT besökte platsen omkring klockan 15 var ett stort område avspärrat. Det verkar som om de framförallt undersöker en specifik bostad och området runt omkring den. Även ett närliggande soprum har spärrats av. Polisens rättsmedicinska avdelning var också på plats vid tillfället.

Personens anhöriga har underrättats.

Uppdaterad klockan 16.18:

Den gripna mannan anhölls nyligen av åklagare. Misstankegraden har höjts från skäligen misstänkt till på sannolika skäl misstänkt, vilket är en starkare form av misstanke.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mord på Ersboda

Mer i ämnet