Mannen hade ett knogjärn på sig när han greps, i hemmet hittades bland annat två revolvrar avsedda för knall- och startskott. Foto: Polisen

30-åring greps beväpnad med knogjärn – hade kokain i frysen

Uppdaterad
Publicerad

En 30-årig man från Umeå påträffades på allmän plats beväpnad med ett knogjärn och batong. I hans bil fann polisen två knivar och i hemmet kokain och två revolvrar. Mannen döms nu till fängelse i två år.

Det var i januari i år som polisen grep den beväpnade mannen efter en kontroll, på Grubbe i Umeå. Tingsrätten ser allvarligt på vapenbrottet efter som de vapen han hade med sig, knivar, knogjärn och batong klassas som särskilt farliga gatustridsvapen.

I en husrannsakan i hans hem samma dag hittade polisen fler vapen, men även narkotika. I hans frysbox hittades 137 gram kokain förpackat i kapslar avsedda för att sväljas. Mannen menade själv att det inte var hans eget knark utan att han förvarade det åt en annan person som han inte vill namnge och att han gjorde det för att finansiera sitt eget narkotikamissbruk.

Hittade två revolvrar

I lägenheten återfanns även två tillståndspliktiga revolvrar avsedda för knall- och startskott. På ett annat ställe hittades även mindre mängder kokain och amfetamin.

Mannen som är dömd vid sex tidigare tillfällen, döms nu till fängelse i två år och två månader. Tingsrätten finner honom skyldig till grovt narkotikabrott, ringa vapenbrott och brott mot lagen om knivförbud.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer