Den vänstra bilden är en genrebild och har ingen koppling till texten. Foto: TT/SVT

Grova sexuella övergrepp ska ha pågått under åtta år

Uppdaterad
Publicerad

En man i 45-årsåldern sitter häktad på sannolika skäl misstänkt för grovt sexuella övergrepp mot barn. Övergrepp som misstänks ha pågått under åtta års tid.

Misstankarna mot mannen uppstod i samband med att en polisanmälan om händelserna gjordes för drygt två veckor sedan. Mannen, som är bosatt i Skellefteåområdet, greps den 24 februari och begärdes häktad dagen därpå. Han misstänks för grova sexuella övergrepp och sexuella ofredanden mot ett barn. Övergrepp som ska ha börjat när barnet var i den yngre skolåldern och som pågått från februari 2009 till februari 2017.

Enligt tidningen Norran har den misstänkta mannen delvis erkänt gärningarna i samband med häktningsförhandlingarna som hölls i Umeå tingsrätt. I fredags hade två veckor gått av utredningstiden och möjlighet till begäran om omhäktningsförhandling fanns för försvarsadvokaten och hans klient. Något de avböjde.

Misstankarna har förstärkts

Samtidigt menar man från åklagarens sida att misstankarna mot mannen har förstärkts.

– Om det inte inträffar något radikalt som kan fördröja utredningsarbetet så bedömer jag att jag kan väcka åtal om två veckor. Jag menar att misstankarna har stärkts mot mannen utifrån vad som framkommit under det fortsatta utredningsarbetet, säger åklagare Jonas Fjellström till tidningen och fortsätter:

– Bevisningen handlar främst om förhör både med målsäganden och andra personer som av olika skäl haft inblick i familjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.