Foto: SVT

Guitars – rankad på femte plats i Sverige

Publicerad

Det omskrivna museet Guitars i Umeå har blivit utnämnd till det femte populäraste museet i Sverige av sajten Tripadvisor.

Det är sajten Tripadvisors medlemmar som tillsammans gjort en topp tio lista över Sveriges bästa museum. Guitars tog hem femteplatsen och stod ut som enda museum utanför Stockholm som kom inom topp fem. Fredrik Fagerlund, pr-ansvarig på Guitars, är väldigt nöjd med placeringen.

– Ja men det är självklart jätteroligt, det är roligt att ett museum i Västerbotten kan komma inom topp fem. Det är våra besökare som gjort att vi kom så högt upp på rankingen och vi är väldigt tacksamma, säger Fredrik Fagerlund på Guitars.

Topp tio listan rankas efter recensioner från besökarna som varit på plats, Fredrik Fagerlund tror att den speciella berättarupplevelsen på Guitars har gjort att besökarna känt sig extra nöjda.

– I Västerbotten finns en speciell berättarkultur och vi har anammat den. Man behöver inte vara musikintresserade för att få en bra upplevelse hos oss, vi berättar en bred historia kring gitarrerna och det är nog därför besökarna blir så nöjda. Nu blir det att fira med tårta och kaffe, säger Fredrik Fagerlund på Guitars.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.