Foto: Jonas Ernhill

Guldbagge till Kung Fury

Uppdaterad
Publicerad

Under kvällens Guldbaggegala gick priset för bästa kortfilm till ”Kung Fury”. Även Umeåbördiga Love Larson blev vinnare i kategorin bästa mask/smink för arbetet med filmen ”En man som heter Ove”.

Under kvällens Guldbaggegala blev Umeåsonen David Sandbergs osannolika crowdsource-succé prisad i kategorin bästa kortfilm. På 30 dagar fick man hjälp av 17 000 bidragsgivare som tillsammans skänkte över 4 miljoner kronor till projektet. Producenterna Linus Andersson och Eleni Young Karlsson fanns på plats för att ta emot priset.

Vinnaren av baggen för bästa mask/smink gick till Eva von Bahr och Love Larson för sitt arbete med filmen ”En man som heter Ove”.

Von Bahr och Larson var även nominerade för filmen ”100-åringen” för två år sedan, en film de nu är Oscarsnominerade för.

Kortfilmen ”Stoerre Vaerie ” var också nominerad i samma klass som ”Kung Fury”, men vann dessvärre inget pris.

Kulturnyheterna livebloggade och rapporterade om Guldbaggegalan 2016 här under kvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.