Foto: Erik Abel, TT

Häktade 20-åringen har erkänt skjutningen i Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Den 20-åriga man som sitter häktad misstänkt för skjutningen i Umeå tidigare i år har erkänt brottet. Mannen är också misstänkt för två fall av grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott.

– Han har erkänt att det var han som avlossade skotten, men övriga uppgifter om vad han erkänt vill jag inte kommentera, säger åklagaren Petra Hedberg, som leder förundersökningen, det var vk.se först med att rapportera.

20-åringen knyts nu även till de vapen och den narkotika som togs i beslag i samband med skjutningen.

Skjutning i centrala Umeå

– I samband med skjutningen gjordes en rad husrannsakningar och i samband med det påträffades både vapen och stora mängder narkotika. Detta gjordes på adresser som vi kan koppla till honom, säger Petra Hedberg.

Den 17 april larmades polis till en misstänkt skottlossning Öst på stan i centrala Umeå. En person fördes till sjukhus med kritiska skador. Senare häktades en 20-årig man misstänkt för mordförsök.

Totalt sitter fyra personer häktade i utredningen.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Skjutning i centrala Umeå den 17 april – få en sammanfattning på en minut. Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skjutning i centrala Umeå

Mer i ämnet