• Viktigt meddelande:

    Information om skogsbränder på flera platser i landet Läs mer

Foto: SVT/PRIVAT

Så är planerna för den gamla diamantfabriken

Mikael Bergmark som driver bolaget Bruk Ett AB har köpt upp en av Västerbottens största industrilokaler från diamanttillverkaren Element Six i Robertsfors. I lokalerna planeras bland annat datahallar.

För två år sedan så lade diamanttillverkaren Element Six ned sin fabrik i Robertsfors och 185 anställda förlorade jobben. Sedan dess har de stora industrilokalerna stått tomma, men nu har Mikael Bergmark, som driver kommunikationsbolaget Bruk Ett AB, köpt upp lokalerna.

– Det har varit en process som tagit tid, men det är en väldigt fin och modern lokal med över femtio hus, säger den nya ägaren Mikael Bergmark.

LÄS MER: Diamantfabrik läggs ned – 180 jobb försvinner

Lokalerna, med en sammanlagd storlek på 50 000 kvadratmeter, har en hög och modern säkerhet. Det finns tillgång till obegränsad grön el och fibernät som kan nå 300 miljoner människor inom 50 millisekunder.

– Det kommer troligtvis bli datahallar i lokalerna, det är en stor efterfrågan på fräscha lokaler med bra säkerhet. Lokalen har även obegränsad tillgång på kallluft som kan kyla ner datahallen. Men det kommer även finnas chans för lokala företag att hyra in sig i lokalerna, säger Mikael Bergmark.

LÄS MER: ”Vi gav allt för Element Six”

Nu har Bergmark startat ett samarbete med Robertsfors kommun för att få hjälp att hitta företag som är intresserade av att hyra in sig i lokalerna. Men inom ett år hoppas man vara igång med verksamheten.

LÄS MER: Förhandlingarna avslutade i oenighet vid Element Six

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer