Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
”En dröm att få fler intresserade av sport” – hör Pär Eriksson berätta. Foto: Josefine Holgersson/SVT

Ny satsning i Vilhelmina – Fritidsbanken öppnar före sommaren

Uppdaterad
Publicerad

I Vilhelmina kommer Fritidsbanken, där man kan låna utrustning, att öppna före sommaren. Just nu pågår förberedelserna och alla som inte använder sin fjällutrustning eller sina fiskespön uppmanas skänka dem.

– Eftersom vi bor där vi bor satsar vi extra på äventyr och vildmark, säger Pär Eriksson, som är projektanställd på Fritidsbanken.

Under ett och ett halvt år drivs Fritidsbanken i Kyrkstan som ett projekt. Likt ett bibliotek där man kan låna en sak eller en utrustning ska fler få chansen att ta sig ut i naturen, genom att till exempel kunna låna ett tält och en ryggsäck.

Utlåningen vänder sig inte bara till de som är bosatta i kommunen utan till alla som passerar samhället och behöver något. Fritidsbankens Pär Eriksson vill att de som inte tidigare provat på att fiska och fjällvandra ska få chansen.

Turistbyrån positiv

Turistbyrån som i fjol noterade ett uppsving av inhemska turister längs med Vildmarksvägen hoppas att ännu fler turister hittar till kommunen.

– Kanske det här leder till att de stannar ännu längre och kanske sedan själva får intresse att skaffa sig det som behövs för till exempel fjällvandring eller flugfiske, säger Lotta Charlesdotter som arbetar för turistbyrån i Vilhelmina.

Se mer i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer