Foto: SVT

Fritidsbanken lämnar Skellefteå

Publicerad

Det blir ingen fortsättning för Fritidsbanken i Skellefteå. Det står nu klart då verksamheten inte får stöd för lokal och finansiering.

Fritidsbanken fungerar ungefär som ett bibliotek, fast med sport- och fritidsutrustning. Nu lämnar de Skellefteå efter drygt 1,5 år. Verksamheten har sedan i somras stått utan lokal. Då varken lokalfrågan eller finansiering gått att lösa väljer man nu att avveckla verksamheten i Skellefteå.

– Fritidsbankens drift är beroende av kommunal finansiering och stöd för lokal för att hålla verksamheten igång. Det har vi tyvärr inte lyckats komma i land med, säger Johanna Vilhelmsson.

Utrustningen från verksamheten i Skellefteå har skänkts vidare till andra Fritidsbanker, närliggande skolor och en del kommer Solkraft att ta hand om.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.