Här vinner lag Salming brännbollscupen i final mot Burnouts i Umeå 2019. Foto: Sami Papula

Här är vinnaren av VM i brännboll 2019

Uppdaterad
Publicerad

På lördagen möttes lagen Salming och Burnouts i finalen i brännbolls-VM i Umeå. Efter en tuff match var det rutinerade laget Salming som tog hem segern.

Under lördagseftermiddagen avgjordes brännbollscupen, som sedan 1997 har VM-status, inför en stor publik på Mariehemsängarna i Umeå. Laget Salming blev världsmästare efter en jämn match.

Årets arrangemang av Brännbollsyran pågår torsdag till lördag med spel och musikfestival. Förra året var närmare 300 lag anmälda, och enligt arrangören samlades 8000 personer vid finalbanan i det vackra vädret. I år gjorde hård vind spelet svårare, men de erfarna lagen når ändå toppen.

Brännbollsyran 2019

Sjätte gången

Salming har vunnit fem gånger sedan 2012, men fick förra året se sig slagna i finalen av framgångsrika laget BK REL, med bara en poäng. Burnouts kom förra året så långt som till semifinal, där de förlorade mot just Salming.

Nu återtog alltså Salming världsmästartiteln genom att besegra Burnouts med två poäng. Det vinnande laget får förutom äran också 10 000 kronor i vinstpengar.

Lag Salming firar segern i brännbollscupen 2019. Foto: Sami Papula

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Brännbollsyran 2019

Mer i ämnet