Årets upplaga av Brännbollsyran slog publikrekord med 16500 sålda biljetter per dag. Foto: Pao Duell

Publikrekord för Brännbollsyran

Uppdaterad
Publicerad

Årets brännbollsyra i Umeå drog som tidigare år storpublik. I år lyckades dock biljettförsäljningen nå nya höjder. Enligt arrangören David Arkhult var både medverkande artister och publik nöjda.

– Flera av artisterna är ovana med såhär galen publik, säger han.

En helg fylld av brännboll och fest har återigen passerat. Det tidigare publikrekordet var 16 000 sålda biljetter år 2017. Men i år lyckades man nå lite högre – 16 500 sålda biljetter per dag.

– Det är succé, jag är lyrisk! säger David Arkhult.

Regnig start på festivalen

Helgen inleddes med en regnig och blåsig torsdag som gjorde att första akten fick skjutas upp – vilket märktes på publiken.

– Folk gick hem tidigare märkte vi, men det kan man väl förstå, säger David Arkhult.

Enligt arrangören fick besökarna dock igen det genom finare väder resterande dagar och stämningen var positiv både bland publik och artister.

– Vi har fått underbar respons från våra besökare och artister. Marshmellos management var jättenöjda och Future sa till oss att det var en galen publik, säger han.

Privatjet till 5-stjärnigt hotell

Som SVT berättade innan Brännbollsyran hade artisten Future krävt ett femstjärnigt hotell. Arrangörerna förklarade att det närmsta ligger i Stockholm – 60 mil bort. Så han tog sitt privatplan och flög dit efter spelningen.

– Hotellen i Umeå dög tydligen inte, säger David Arkhult.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.