Efterfrågan är större än utbudet vilket lett till en stor prisökning. Foto: SVT

Har du skaffat husdjur under pandemin?

Uppdaterad
Publicerad

Pandemin har trissat upp priset på hundvalpar nu när många jobbar hemma. Samtidigt har också efterfrågan ökat. Har du skaffat husdjur nu under pandemin? Dela gärna med dig i vår chatt!

Har du skaffat husdjur under pandemin? Varför?

Tack för alla era synpunkter och kommentarer. Nu avslutar vi chatten! Ha en fin kväll!

Ebba • Att få livet att gå ihop med en hund är otroligt mycket svårare än vad man någonsin kunnat räkna med på pappret! Tänk efter noga hur livet kommer se ut efter pandemin.

Husse • Tänk på att veterinärkostnader på 20- 50.000 eller mer inte är ovanligt.
Försäkringskostnaden har ökat och allt täcks inte av försäkringen, framför allt inte för importhundar.

Erik Jonsson • Det är nog bara SVT som kan förnedra hunduppfödare när man ökar priset då efterfrågan överstiger tillgången.

Leif Holmberg • Vi har skaffat en liten kattunge !

Sara • Jag tycker det är tråkigt när folk drar alla blandrasuppfödare över en kam och tar för givet att samtliga är pengagalna, oseriösa och inhumana. Intresseföreningen Cockerpoo Sverige ställer krav på sina uppfödare att avelshundarna ska vara ögonlysta utan anmärkning, motsvarande undersökningar gäller för höft- och armbågsleder samt för hjärtat om cavalier king charles spaniel ingår i blandningen. Hundarna får inte vara nära släkt och det finns även regler för hur många gånger man får ta valpar på samma tik. Inga rövarpriser heller. Så om ni är intresserade av en cockerpoo eller cavapoo (och har tänkt igenom det hela noga), vänd er till Cockerpoo Sverige.
För er som hellre vill ha en annan ras, gör research och vänd er till en SERIÖS uppfödare eller en SERIÖS omplaceringsorganisation (till exempel Hundstallet).

Miriam • Jag har alltid haft hund och jobbade hemifrån även innan corona. När det var dags för ny hund i våras var det jättesvårt att hitta valp, trots att jag alltså har livslång hundvana och jobbar hemifrån. Till sist köpte jag två lurchers från Irland och trivs jättebra med dem. (Obs att vinthundar är speciella och inte passar alla men jag har haft olika vinthundar i ca 20 år)

Hasse Johansson • har en Jack Russell de bästa vän jag har

Susanne • På tok för dyrt med hundar nu. Hur kan man ta 40 - 50 tusen för en valp. Och vad är en hund med multigeneration, hur kan detta bevisas. Skamligt!

Pia • Vi valde att köpa valp därför att vi behövde hitta en hund som var någorlunda ”allergivänlig” men även det faktum att man få lite bättre koll. Vi har tre barn i grundskoleåldern och vi vill vara lite säkrare på vad det är för hund vi får. Ras och bakgrund spelar ju stor roll. Självklart är det bättre att adoptera-men då finns så mycket mer osäkerhet. Man vill att det ska fungera med barnen också.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet