Äldre ska nu få träna gratis i Umeå Foto: TT

Här får äldre bada och träna gratis

Publicerad

Under det här året får alla som är 75 år eller äldre träna och bada gratis på tre anläggningar i Umeå kommun. Tanken är att detta ska få äldre i kommunen att bli mer aktiva.

Umeå kommun satsar nu på att öka den fysiska aktiviteten hos äldre. Därför erbjuds alla över 75 år nu möjlighet att skaffa gratis träningskort för bad och träning på Storsjöhallen i Holmsund, Navet i Umeå och Sävar simhall.

– Genom att träna behåller och förbättrar vi balans, styrka och kondition vilket gör att risken för fall minskar men framförallt ger en stark kropp oss bättre möjligheter att klara vardagen och det höjer livskvaliteten, säger Jonna Kling Segrén, enhetschef, avdelning bad, Umeå kommun, i ett pressmedelande.

Satsningen sker i samarbete med Korpen Umeå och Västerbottens läns landsting samt friidrottsföreningarna Jalles TC, Sandviks IK och Umedalens IF. 

Fler gratisaktiviteter för de som är 65 år och äldre

Visa
  • Friidrott på Nolia (tisdagar)
  • Gymträning med PT på Sävar simhall (onsdagar)
  • Yoga senior power på Vallabadet (fredagar)
  • Vattenträning på Vallabadet (tisdagar)
  • Vattenyogakurs på Hemgården (måndagar, fullbokad)
  • Gymträning med PT på Hemgården (dag inte klart än)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer