Den här typen av utrustning används vid provtagning för coronavirus. Foto: SVTVisa alla (29)
Visa alla (29)

Här kan du följa det senaste vi vet om coronaläget i Västerbotten

Uppdaterad
Publicerad

Direktrapport · Senaste nytt om coronaviruset i Västerbotten

• Sammanlagt 939 personer i Västerbotten har konstaterats smittade av coronaviruset, enligt Region Västerbotten.
• Två personer vårdas just nu på sjukhus för covid-19.
• 31 personer med covid-19 har avlidit. Senaste dödsfallet var den 23 juni.

(Siffrorna uppdateras av regionen klockan 12 varje helgfri vardag)SVT · Madeleine Harrati

Till "Stressad Sven": Det går inte att jämföra Norges röda nivå rakt av med testresultatet från Universitetsstudien. 6 positiva på 9907 personer (alla testades) versus 20 fall på 100.000 invånare (då har INTE alla 100.000 testats).

Ante

Thomas du uttalar dig som om du vet allt om viruset och vad som är bäst och att regeringen gör fel och att människor i allmänhet gör fel. Vad gör dig kompetent i den här frågan?

Pelle

Längre fram till Thomas kommentar (0.52); pressen rapporterade också att det var "bara" 6 positiva resultat från 9907 personer i Umeå universitetsstudie. Då blir de galna med schadenfreude att Oslo ligger på den röda nivån ... vilket i Norge är 20 per 100000 - tre gånger mindre än Umeå universitetsfall! Den typen av omskrivning gör folk slarviga.

Stressad Sven

Håller med Berra från igår. Länken till läget i kommunerna har inte varit med på startsidan sedan 31/ 8

Undrande

Enligt uppgifter på Björklövens hemsida under tisdagen har en spelare i Björklövens J20-lag testats positiv för Covid-19.

”Vi följer det medicinska protokollet och pausar verksamheten för J18 och J20”, säger sportchefen Per Kenttä i ett uttalande.

SVT · Madeleine Harrati

Den katastrofala Pandemi som framtida skolbarn kommer få lära sig om har ännu inte ens startat, men Sveriges Regering… agerar som om den redan är över! Corona viruset är idag exakt lika smittsamt och farligt som det var i januari, och nästan ingen svensk har än idag någon immunitet alls mot detta helt nya virus, men trots det så har Sverige i praktiken åter öppnat upp allt, även om väldigt lite stängdes ned, och svenskarna har helt slutat bry sig om att skydda sig, om de någonsin gjorde det! Det är enbart ren tur att Sverige än så länge inte drabbats av Pandemin, även om den extremt misskötta svenska äldreomsorgen drabbades av tusentals dödsfall helt i onödan!
Att redan nu rivstarta ekonomin, tvinga alla tillbaka till sina arbeten och skolor och öppna restauranger och teatrar…, kommer vara det som orsakar den nu sannolikt oundvikliga katastrofala Pandemin. Sverige har nu öppnat upp som om vi med öppna armar välkomnar Corona viruset att börja ”festen”, Sverige är nu ett "Paradis" som väntar på att Corona viruset ska upptäcka oss!
testet på universitetet borde ha väntat 2 veckor innan det andra testet togs efter den första testveckan, inkubationstiden är 14 dagar eller mer! Detta Corona virus beter sig INTE på samma sätt som ett vanligt Influensavirus!

Thomas
SVT · Madeleine Harrati

Har alla nya fall i Västerbotten smittspårats? Tror Stenmark att det är en trend eller en ansamling av olyckliga händelser?

Anna

Enligt Folkhälsomyndigheten ska smittspårning vid covid-19 alltid göras. Smittspårningens omfattning kan dock variera beroende på omständigheterna i det enskilda fallet samt den fas i pandemin som landet eller regionen befinner sig i.

Vad gäller smittskydssläkare Stephan Stenmarks kommentar om läget så finns en intervju från måndagen här: https://www.svt.se/nyheter/lokalt/vasterbotten/smittskyddslakaren-om-antalet-smittade-i-lanet-vi-ser-en-okning-nu

SVT · Madeleine Harrati

Varför finns inte länken till rapport om läget i kommunerna kvar? Kan vara bra att veta om man inte bor i städerna.

Berra

Antal personer som har bekräftad covid-19 per kommun uppdateras av Region Västerbotten, i regel torsdagar klockan 14.00.

Här finns en länk till den senaste statistiken: https://coronarapportering.regionvasterbotten.se/

SVT · Madeleine Harrati

SVT rapporterade · Senaste nytt om coronaviruset i Västerbotten

Inläggen kunde inte hämtas
Prova att ladda om sidan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet