En del elever på hockeygymnasiet kan komma att få spela i AIK:s a-lag. Alla elever garanteras en plats i Clemensnäs HC. Foto: Skellefteå AIK

Här startar det nya hockeygymnasiet för tjejer

Uppdaterad
Publicerad

Från och med höstterminen 2018 kommer ett hockeygymnasium för tjejer starta i Skellefteå. Det är Skellefteå AIK och Clemensnäs Hockey som tillsammans startar utbildningen.

Utbildningen kommer att erbjudas vid Anderstorps- och Baldergymnasium. Den lokala idrottsutbildningen är ett samarbete mellan Skellefteå AIK och Clemensnäs Hockey. AIK svarar för utbildningens upplägg och Clemensnäs HC håller i ispassen som förläggs på Skellefteå Kraft Arena.

Mattias Nilimaa kommer att bli utbildningsansvarig för hockeygymnasiet.

– Damidrott har varit eftersatt på många håll allt för länge. Det är självklart att hela befolkningen ska ha samma förutsättningar att utöva idrott. Jag älskar hockey så det här blir väldigt kul, säger Mattias Nilimaa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.