Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Lligo Matson fick oväntat besök i sin carport – en älg som bucklade till hans bil rejält. Foto: Privat

Här tar sig älgen in i carport i Sorsele – totalkvaddade bil: ”Naturen emot oss”

Publicerad

Sorselebon Lligo Matson kunde inte tro sina ögon när en älg tog sig in i hans carport – nosade upp en stekpanna – och sedan ”spöade upp” bilen.

– Man kan tro att naturen är emot oss, säger Lligo Matson.

Sorselebon Lligo blev uppmärksammad om att en älg befann sig på hans gård när grannen ringde honom.

– Jag försökte själv se älgen men lyckades inte. Vi kollade på spåren i snön och sedan på övervakningsfilmen, säger han.

Kan ha lockats av stekpanna

Älgen stod länge och tittade in i garaget. Lligo Matson tror att det kan ha varit en stekpanna som lockade älgen att gå in i carporten där två bilar stod parkerade.

– Det enda i matväg som fanns där inne var en stekpanna. Väl inne i garaget spöade den upp den vita bilen så att rutor gick sönder och skärmarna bucklades och plåtskadades. Den försökte nog vända men det blev för trångt, säger han.

Bilen förstördes

Bilen blev ordentligt tilltufsad och försäkringsbolaget trodde knappt det var sant när Lligo förklarade vad som hänt.

– Jag sa som det var. Försäkringsbolaget har konfererat om det kan betraktas som viltolycka, skadegörelse eller hemfridsbrott, säger han och skrattar.

I en dryg minut pucklade älgen på bilen, förloppet har snabbats upp i videon ovan. Ingen person kom till skada. Hur det gick för älgen är oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.