Anders Blomberg, Björklövens vd. Foto: SVT

Hektiskt dygn för Björklövens ledning – över hundra telefonsamtal och mail

Uppdaterad
Publicerad

Sedan berättelser om särbehandling, utfrysning och mobbning i Björklövens ungdomsverksamhet framkommit har telefonen gått varm hos klubbens vd Anders Blomberg.

– Vi hade diskussioner på styrelsemötet igår. Vi tar hjälp både från RF SISU och Rädda Barnen, säger han

Telefonen har gått varm för ledningen i Björklövens IF och vd Anders Blomberg har fått över hundra telefonsamtal och mail sedan SVT Nyheter Västerbotten publicerade intervjuer med spelare och föräldrar som vittnar om missförhållanden inom ungdomsverksamheten.

– Vi kommer jobba vidare med att stärka trygga miljöer för barn och ungdomar. Vi kommer se över våra modeller och vi kommer bli ännu tydligare i vår kommunikation, lovar Blomberg.

Kritik mot Björklövens ungdomsversamhet

Röster från hela Sverige

Många har hört av sig och det är röster från hela landet.

– Det är frågor, det är berättelser och det är kommentarer. Vi är en liten organisation men har lagt annat arbete åt sidan nu och arbetar med detta, säger vd Anders Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Björklövens ungdomsversamhet

Mer i ämnet