Felicia Granberg, Iksu, vann ett historiskt SM-guld i den nyinstiftade U23-klassen i beachvolley. Foto: Robert Boman/Svensk volleyboll

Historiskt SM-guld för Iksu-idrottare

Uppdaterad
Publicerad

För första gången har ett U23-SM-guld utdelats i beachvolley. I segerduon fanns Iksu-idrottaren Felicia Granberg.

– Nu är vi historiska, säger Granberg till Svensk volleyboll.

Beahvolley-SM äger just nu rum på Tylösand och under torsdagen korades för första gången svenska mästare i den nyinstiftade U23-klassen.

Högst upp på pallen hamnade Felicia Granberg från Iksu tillsammans med sin lagkamrat Linda Eriksson från Smålandsstenar VBK.

– Nu är vi historiska, alla kommer komma ihåg oss, säger Felicia Granberg till Svensk volleyboll med ett skratt.

”Velat tänka på oss själva”

De två lagkamraterna lyckades vinna hela turneringen trots att de bara spelat ihop i en dryg vecka.

– Vi har hela dagen i dag och i går bara velat tänka på oss själva, vi har ju inte spelat så mycket ihop och vi har tänkt på vår sida ganska mycket och velat spela bra oavsett vilka vi har mött och det har gett resultat, säger Granberg.

Under fredagen väntar nya tag för Granberg då hon kliver in i senior-SM-tureringen.

Flera Iksu-medaljer

Men hon var inte ensam Iksu-idrottare att landa på pallen. I herrarnas U23-klass tog Elias Bergström från Iksu en bronsmedalj tillsammans med lagkamraten Fabian Isaksson från Slow down beachvolley Roslagen.

I mixed-SM-klassen fick Emmy Sjöström, också Iksu beachvolley, med sig en silvermedalj tillsammans med Mattias Haaparanta från 08 Beachvolley club.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.