Foto: Erik Mårtensson, Bildbyrån/SVT

Hockeyallsvenska slutspelsserien pausas med omedelbar verkan

Uppdaterad
Publicerad
Björklövens jakt på en SHL-plats skjuts på framtiden. –Det är en otroligt olycklig situation, säger Anders Blomberg, VD, Björklöven.

Hockeyallsvenska slutspelsserien pausas med omedelbar verkan. Det beslutades under fredagsförmiddagen.

För Björklövens den innebär det att jakten på en SHL-plats nu skjuts på framtiden.

–Det är en otroligt olycklig situation, vi får se vart allt tar vägen. Vi vill gå upp till SHL och vi är på ett av de sista stegen. Men vi måste ha respekt för de rådande omständigheterna, säger Anders Blomberg VD, Björklöven.

Säkra hälsan för spelare

Hockeyallsvenskan gick ut med information klockan 12:00 på fredagsförmiddagen angående de pausade matcherna.

–Beslutet är taget med anledning av det pågående utbrottet av Corona-viruset och den globala pandemi som råder och syftar till att säkra hälsan för spelare, ledare, domare och övriga involverade samt att minska den smittospridningsrisk som föreligger.

Pausen råder tills vidare och säsongen kommer att återupptas om och när det bedöms säkert att fortsätta spela för alla inblandade, skriver hockeyallsvenskan på sin hemsida.

Deadline 20 mars

Hur det blir med upp- och nedflyttning mellan hockeyallsvenskan och SHL är just nu oklart.

– Det här är en helt ny situation som ingen överhuvudtaget varit beredda på. Vi inser att vi inte kan spelare vidare. Under tiden kommer elitkommittén kolla på olika situationer. Vi har satt en gräns till den 20 mars då vi behöver ta ett beslut, säger Anders Larsson, ordförande i Svenska ishockeyförbundet till SVT Sport.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Coronaviruset i Västerbotten

Mer i ämnet