Foto: Erik Mårtensson / TT

Högsta säkerhetsklass inför hockeyderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Kvällens match i Hockeyallsvenskan mellan Björklöven och Modo är i princip slutsåld och eftersom det är en match i högsta säkerhetsklass så kan det bli trångt vid insläpp.

Det är stort intresse för måndagens hockeyallsvenska match i Umeå mellan Björklöven och Modo. Matchen mellan de två tippade topplagen är i princip slutsåld.

– Det är alltid fantastiskt att få spela derbyn mot Modo. Nu är vi två lag som är tippade att komma högt och det känns stimulerande att få ha den här matchen nu. Det rings hela tiden och det är folk här som vill köpa biljetter, säger Björklövens vd Anders Blomberg.

Risk för köer

Enligt Blomberg återstår under måndagen bara enstaka biljetter. Matchen har fått högsta säkerhetsklassning, vilket innebär fullständig visitation av samtliga åskådare och gör att insläppet kommer att kunna ta tid.

– När det gäller säkerheten känner vi oss trygga. Vi har ingen historik med problem, förutom bengaler. Publiken här är fantastiskt bra, men det är naturligtvis viktigt med säkerhet, säger Blomberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.