Derby mellan Björklöven – Skellefteå Foto: Tommy Forsgren, SVT

Höjda röster för att stänga SHL

Uppdaterad
Publicerad

Den senaste tiden har röster höjts för att stänga SHL, främst i media. Argumenten är att ge trygghet åt de ekonomiskt ansträngda läget för klubbarna i högsta ligan. Länets två stora lag, Skellefteå AIK och Björklöven, följer diskussionen men menar att det inte är en aktuell fråga för dem.

Diskussionen handlar främst om att stänga SHL för nedflyttning. Vilket skulle innebära att inget av de 14 lagen skulle riskera att hamna i Hockeyallsvenskan.

Kan komma

För närvarande är frågan om att stänga SHL inte aktuell hos Svenska Ishockeyförbundet men man följer diskussionerna.

Jenny Silfverstrand är vd för SHL och hon säger till Sportbladet att de är inställda på att säsongen fortsätter som den är, men öppnar för att frågan om en stängning kan komma längre fram.

– Ska det tas en sådant beslut behöver det vara i hyfsad närtid. Men det ligger på förbundet att hantera frågan, säger hon till Sportbladet.

I klippet ovan hör du Skellefteå AIK och Björklöven om frågan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.