SHL:s sportchef: ”Landslagsuppehållet kommer lägligt”

Uppdaterad
Publicerad

Coronasmittan härjar inom SHL och värst drabbat är Linköping som nu pausar sin verksamhet. Då tycker ligans sportchef Johan Hemlin att uppehållet för Karjala Tournament passar bra.

– Nu har vi den här veckan och sedan kommer ett landslagsuppehåll som kanske kommer ganska lägligt, säger han till SVT Sport.

I går kväll samlade Hemlin alla medicinska team i SHL för ett möte.

– Där var det bra att vi kunde låta framför allt Linköping, men även Djurgården, dela bilder och erfarenheter kring den smittspridning man i har i lagen. Så även om vi må tävla fullt ut på isen så är det fullt samarbete mellan de medicinska teamen. Det känns väldigt bra, säger ligans sportchef.

På vilket sätt agerar ni nu?

– Det gäller att hålla fast vid protokollet där framför allt egenkontrollen av spelare och ledare är väldigt viktig. Vi skalar även upp testerna till viss del. Vi måste också vara beredda att kunna flytta fler matcher om vi skulle få ytterligare utbrott. Nu har vi den här veckan och sedan kommer ett landslagsuppehåll som kanske kommer ganska lägligt.

Det har pratats en del om att man borde stänga SHL för nedflyttning. Hur kommenterar du det?

– Inom SHL har vi inte haft någon skarp diskussion eller något konkret förslag om det. Vi förstår att rykten kommer upp och att det spekuleras. Det gör det varje år och framför allt kanske under en pandemi, säger Hemlin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.