Foto: Gabriel Holmlund

Holländskt biläventyr i Dorotea

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen gästades Dorotea av det holländska biltäventyret Scan covery trial. Drygt 90 bilar körs under en vecka över 700 mil runt Skandinavien.

Tävlingen går inte ut på att ta sig fram snabbast, utan det gäller att köra efter klockan och hålla sig inom hastighetsbegränsningarna. Arrangörerna har räknat ut hur lång tid det ska ta att transportera sig mellan varje depåstopp. Kör man för fort och kommer före utsatt tid får man avdrag, likaså om man kommer för sent.

För många av deltagarna i biläventyret är det första gången de kör riktiga vintervägar och en del har redan hamnat i diket.

– Ett team som vi träffade på campingen skrattade när vi frågade hur det var att köra på vinterklädd väg. I början var det lite speciellt sa de, men nu går det bra, säger Gabriel Holmlund, näringslivsutvecklare i Dorotea.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.