Foto: SVT

Hon tar över efter avhoppen från Skogsmuseet

Uppdaterad
Publicerad

Efter beskedet att flera ur ledningen väljer att lämna Skogsmuseet i Lycksele så kliver nu styrelseordföranden in och leder arbetet framöver.

Det var under onsdagen som det blev offentligt att tre personer väljer att lämna ledningen för Skogsmuseet i Lycksele, däribland vd:n Björn Åström som i ett mejl uppger att han varit missnöjd med arbetssituationen och att samarbetet med styrelsen inte fungerat.

Nu kliver museets styrelseordförande in och tar över, men bara tillfälligt.

– Jag får kavla upp ärmarna och hjälpa till tills den nya vd:n är på plats. Sen får den nya vd:n anställa de som behövs för verksamheten, säger ordföranden Ingrid Ölmebäck (S).

På frågan om styrelsen borde ha klivit in tidigare och tagit tag i arbetsmiljöproblemen säger Ingrid Ölmebäck att man hanterat situationen så snabbt man kunnat.

– Det var vd:s sak att lösa detta. Fungerarar inte det ska styrelsen kliva in och det har vi gjort, säger hon.

Men enligt Björn Åström hade han inte fått signaler på att det varit arbetsmiljöproblem.

– Vi har ju gjort medarbetarundersökningar och det såg bra ut för ett par år sedan. Jag hade velat ha signaler från personalen och styrelsen på vad som inte fungerar tidigare, säger Björn Åström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.