Foto: SVT

Hör Christers supertips för en regnig campingdag

Uppdaterad
Publicerad

Inga-Märta och Christer Johansson från Vormsele utanför Lycksele har campat i Sverige i 40 år. Soliga dagar besöker de badstränder eller andra utflyktsplatser. Men efter alla dessa år har de även lärt sig vad man gör när det regnar.

Allt fler svenskar väljer att turista i sitt eget land. Förra året var 79 procent av turisterna i Västerbotten svenskar och Inga-Märta och Christer Johansson, som just nu har ställt upp sin husvagn på Nydala camping i Umeå väljer att återvända för att de tycker att det finns mycket vackert att se i Sverige när man reser runt med husvagn.

– Charmen med det är att kunna stanna var man vill, man har mat i kylskåpet, kläder i garderoben och man får ligga i sin egen säng, säger Inga-Märta.

LÄS MER: Campingar inväntar förutspådd besöksboom

Vädret har inte varit det bästa i år. Men när SVT Nyheter Västerbottens reporter frågar vad man gör på en camping en regnig dag så har den vana camparen Christer svaret. Vad han svarade kan du höra i klippet här ovan.

I SVT Play kan du se hela inslaget med Inga-Märta och Christer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.